‘Verfstreek in Beweging’. 1 juli t/m 9 september 2017

‘VERFSTREEK IN BEWEGING’ is een Duo expositie van Wilma Lanser & Sjoerd Jousma.
Deze tentoonstelling toont figuratieve schilderijen en aquarellen van twee schilders. Verbonden met de streek vertellen zij hun verhaal gebruikmakend van een herkenbare en bewegelijke eigen beeldtaal.
<

Wilma Lanser heeft in de jaren ’70 met haar gezin op het buurtje Tsjerkebuorren bij de kerk in Metslawier gewoond. Nu keert ze eventjes terug naar deze plek met een expositie van haar schilderijen. De schilderijen zijn een verzameling waarin figuren in een ruimte centraal staan en portretten van personen. Sjoerd Jousma is geboren in het Lauwersland en geïnspireerd door zijn directe omgeving. Of hij wordt spontaan door iets of iemand geraakt. Zijn beste werk is snel gemaakt, vol beweging, direct, instinctief bijna – als een snelle schets. Zijn schilderstijl heeft iets te maken met het impressionisme,

Op 30 juni wordt de tentoonstelling geopend door Jan Anne van der Laan.